Sjukhuset

Jag var kvar i över 1 månad på sjukhuset, jag fick undervisning på sjukhuset, fick gå i lekterapi, men fick också lära mig om hur de funkar med diabetes. När jag skulle ta min första insulinspruta fick jag pröva på mina sjuksköterskor Kjell och Pia. Jag fick även sticka i en apelsin. Sedan tog jag min första spruta, de var inte kul, men de var okej. Detta kan jag klara av.

Kjell arbetade även i ett labb, så jag frågade om han kunde röntga en rått för mig. Han kommer en dag och är väldigt exalterad, han har något bakom ryggen. Han ger mig en röntgenbild, men på en lax…. Min så stora besvikelse och en ärlig 8 åring svarar. Tror du inte jag har sett en lax förr, jag är ju ifrån en ö.? Stackars Kjell.

39782948 - fish x ray

Pia och Kjell lärde mig allt om min sjukdom, dessutom kom de in en tjej som heter A. Och en kille som heter J in dagen efter mig som fått diabetes. Så vi kunde prata om de tillsammans. Dessutom var J en klasskompis till mig, så vi skulle dela denna sjukdomen även i vardagen sedan.

Läkarstudenten som även tog hand om mig när jag kom in, hon sökte upp mig senare på sjukhuset och gav mig en bok om Mamma Mu. En fantastisk bra läkare.

Jag fick för fösta gången uppleva ett lågt blodsocker på sjukhuset. Jag var påväg in i lekterapin, jag hade med min ställning som jag fick insulin av som jag rullade fram, helt plötsligt var världen upp och ned på. Jag förstod inte hur jag gick framåt, gick jag i taket!? Eller? Jag ser att personalen i lekterapin pratar med mig, men de är tyst. De sätter mig ned, ger mig ett glas mjölk och en smörgås, mamma var med. Jag fattad ingenting om vad som just hade hänt, men de förklarade att de är så man kan känna om man är låg, då måste man äta.

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

En tanke på “Sjukhuset”

  1. Can I simply say what a reduction to search out someone who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know how you can deliver an issue to gentle and make it important. More individuals must read this and understand this aspect of the story. I cant consider youre no more in style because you positively have the gift. http://hellowh983mm.com

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: