Maten förändrades både i skolan och hemma

Allt där hemma byttes ut till Light. Sylten, ketchup, saften, yoghurten. Allt som fanns i light på den tiden ändrades hemma. Vi blev noga med kosten, även om vi varit det tidigare, så blev de ännu noggrannare.

I skolan så var jag så arg, när vi hade köttfärsås och spagetti en dag, kom bambatanterna fram till mig och sa, ketchup får du inte äta! De la en klick med tomatpuré på min tallrik, jag ställde min tallrik och gick och grät på toaletten.. Skall de vara så, skall sjukdomen ta bort allt roligt med mat?!

Men mina underbara föräldrar förstod efter ett tag och efter att man lärt sig ifrån mina sjuksköterskor att man kan äta allt som alla andra äter, men i en mindre mängd. Då kom äntligen ketchup tillbaka in i vårt hus! De var det bästa!

Vi lärde oss också eftersom jag var extremt petig med maten på den tiden, att om man tar insulin efter så är de lättare att äta om man räknar kolhydrater om vad man har ätit och inte vad man skall äta, eftersom man orkade inte alltid äta upp och bli tvingad i sig mat för att man tagit en mängd insulin, så tröttnade man rätt fort på att äta. De är inte de mest optimala med diabetes, men så mycket roligare att äta mat för en 9 åring.

tomato-ketchup-email

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: