Frågor om diabetes

Detta med att leva med en sjukdom så får man ofta frågor om diabetes. Jag älskar att människor frågar, de är bättre att man ställer en fråga än att man gör egna uppfattningar. Hittar på hur de kanske är. Jag svara mer än gärna på frågor!

Men de finns ju frågor och frågor.. De finns frågor som du kan få svar på nedan, något som vi alltid har i vår vardag!

Fråga gärna:

  • Hur diabetes påverkar ens vardag?
  • Varför tar man blodsocker? Hur många gånger tar du blodsocker?
  • Hur funkar det med att äta pizza/godis/kakor/glass, kan man, hur gör man?
  • Hur funkar det med träning?

Undvik gärna:

  • Aj, gör de inte ont att ta sprutor? Jag hade aldrig kunnat haft diabetes, jag hatar sprutor.

Mitt svar: Jo, jag är ju inte jätte förtjust i sprutor, men om jag inte tar den så dör jag…

  • Du får inte äta socker! Då dör du, eller?

Mitt svar: Nja, jag får äta lika mycket socker som vem som helst, hur mycket godis skall vem som helst äta?!?! Ja, ingen skall äta socker, men jag kan ta socker om jag kontrollerar de med insulin.

  • Eller påstår vad jag får göra eller vad jag inte får göra, de är väldigt många bra på att göra! – trots brist på kunskap.

Se denna filmen! Den är klockren!

pexels-photo-547557

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

En tanke på “Frågor om diabetes”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: