Militären – Kapitel 2 – Höstlägret och Vårlägret

Dessa var ganska lika, vi åkte upp till Skövde, Skaraborgs Regemente P4.
Ibland fick vi flyga dit med Herkules plan ifrån Säve, ibland åkte vi buss.

På Höst-och Vårlägret så var de fokus att gå 3 mila marschen, ta AK4 licens och orientering.

Sammanfattning

  • Alla hade infanterield, för de är inga sköna kläder dessa militärkläder som aldrig förnyas. Man fick pudra sig med baby puder.
  • Skuta på skjutbana med AK4 och 22-lång (för de som var under 17 år)
  • Springa en orienteringssträcka mitt i allt.
  • Göra upp eld
  • Vinna matpåsar, för varje station man gjorde och misslyckades så förlorade man ett middags paket.
  • Man avslutade oftast med 10 matpåsar på 15 personer som man delade, ibland färre.
  • Man var ca 15 personer i varje grupp.
  • Man bar 30 kg i en ryggsäck + ammunition på ca 15 kg.

 

Man är rätt mör efter denna veckan.
Men får ändå säga att min diabetes funkade alldeles utmärkt, jag hade blodsockermätare med mig och min insulin pump och extra sprutor hela tiden och såklart mitt dextrosol. Jag bad om någon extra frukt i min väska, annars var jag på samma villkor som alla andra. Jag ville inte bli särbehandlad, dock viste alla ledare att jag hade diabetes, även min grupp och gruppchef visste om det.

 

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: