Att svimma

När jag var på diabetesläger när jag var mindre 9-12 år. Så var de många diabetiker som tuppade av, som svimmade av att de var låga i sockret. Jag blev lika rädd och chockad varje gång de hände.

Jag frågade en läkare som jag verkligen såg upp till Ragnar Hanås, ”kommer jag också att svimma som dom andra barnen gör?”. De jag fick till svars är att om man inte har svimmat de första 6 åren med sin diabetes, så brukar man faktiskt inte svimma senare i livet heller.

De är inget som finns någon forskning på, men de har gjort att man vågade slappna av lite. Nu har jag faktiskt aldrig svimmat på 21 år med diabetes, men man skall aldrig ta det för givet. ”knock on wood”

Men något jag har insett är att om jag har varit ute och sprungit och märker att jag glömde dextrosol och jag börjar bli låg. Jag försöker bara ta mig hem, ibland enbart på 2,1 / 1,9 i blodsocker. Min kropp vet att den skall hem, ibland minns jag inte ens de 3 sista kilometrarna hem, utan min kropp har bara tagit mig hem. Kroppen kämpar och tar en hem för min envishet om överlevnad är så stark.

jobbigt1

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: