Vad lätt man vänjer sig – G6

När jag fick pröva Libre och sedan gå över till G6, dessa små manicker som placeras på kroppen, som mäter blodsockret, ni har säkert noterat på olika personers armar eller magar att det sitter en liten vit plastgrej placerad på någon. Dessa är i vilket fall som helst en digital blodsockermätare. 

Jag minns att när jag fick min Libre, som man själv får scanna blodsockret på hela tiden var smidigt, men tyckte det var tydligare att jag var sjuk. Att andra kunde notera detta mer när jag har den på mig än utan. Jag var inte som alla andra… eller ser jag en större identitet med andra som bär en G6 eller en Libre, man får en gemenskap.

Sedan fick jag min G6 som scannar av blodsockret hela tiden. LARMAR under 4,5 och över 8,6 i blodsocker. Det var något jag hatade, jag till och med skällde ut min diabetessköterska i sömnen för larmen störde min sömn!

Men vad jag anser är att det är en bra uppfinning, man kan verkligen hålla koll på sitt blodsocker. Som projektledare älskade jag det, för jag hade kontroll på mina värden. Nu när jag studerar och sitter mycket stilla så är det också bra att hela tiden ha koll på sitt blodsocker.

Nu har jag fått två sensorer som man sätter fast på magen som varit trasiga, produktionsfel. Så i fredags eftermiddag stod jag utan någon sensor och Sjövde Depon som skickar hem läkemdel hade stängt för dagen, öppnar först på måndag. 

Där stod man och insåg att jag fick gå tillbaka till det traditionella blodsockertagandet. För och nackdelar. Jag insåg att jag tyckte själv att jag känner mig sjukare när man skall hålla på med nålar, stick i fingret, blod. Men jag får sova en hel natt utan att det piper!!!

Vad är egentligen bäst.

Sanningen är att  livet blir lättare och mer neutralt med en G6.

Massproduktion – Old becomes New

Jag ville vara lite kreativ och skapa något roligt till Siljans Bod och mitt företag Old becomes New, www.oldbnew.com.

Kom på Leklådor, Värmelådor, till ägg och frallor, små söta lådor som man kan ha i båten, i husbilen och bara hemma. Inte bara till påsk, när man använt dem över påsk till ägg så kan man ha dem till helgfrallorna.

Jag började skapa med olika material och jag fick pröva mig fram. Det var faktiskt leklådor som jag började med till leksaker. Leklådor i tyg tyckte jag var mysigt och fint till barnrummet, som sedan utvecklade sig.

Jag gjorde ett par stycken av några spillbitar jag köpte i en tygaffär. Nu har jag fått så mycket beställningar på Ägglådor, frallådor, ugnshanddukar och leklådor att jag hinner knappt tillverka dem. Det är snart påsk! Men det är så kul att få vara så kreativ.

Full produktion intill påsk! Dock vill jag ändå säga, önskar man, så kan man beställa!

Beställ på @oldbnew på Instagram

2021 – En nystart

2021 blir en nystart för mig, för vår familj och livet! Detta känns bra! Att studera till lärare är fantastiskt roligt. Jag ser mig själv som lärare! Jag vill börja imorgon! Jag tänker att eventyrket kommer få en nystart den också och att jag alltid kan komma tillbaka till branschen igen, men nu satsar jag på lärare.

Detta blir spännande och utmanande. 15 poäng har snart passerat, tiden går så sjukt fort. Man trodde aldrig att 2020 skulle ta slut, men vi har redan passerat 3 månader in i 2021. Tiden springer iväg och jag har insett att det är viktigt att ta vara på den. Att studera under småbarnsåren kan vara helt perfekt för oss.

Att läsa på distans passar mig helt perfekt, jag kan göra det i 4 år! Skolan vill och längtar tills att vi ses igen, men livspusslet funkar så mycket bättre som förälder på distans.

Man kan lämna senare, hämta tidigare, middag kan bli klar i tid. Distans är magiskt tycker jag. Hoppas det fortgår ett bra tag till. Så klart det hade varit roligt att träffa sina klasskamrater, men det räcker en gång i månaden till hösten!

Distans på heltid! All kredd till det och det funkar verkligen, både i drama och i diskussions lektioner har det funkat alldeles utmärkt med zoom.

Jag följer även en serie på Netflix, RITA. Den är klockren om man vill bli lärare! Den både inspirerar och man får delar av vad det kan innebära att vara lärare.