Militären Kapitel 5 – Tredje året – Nattnavigering och motorkunskap – 18 år

Tredje året
Jag åkte inte med på vinterlägret år 2.
Vi körde våra 2 veckor på sommaren ute på Känsö, åter igen. Fokus är att man skall lära sig att köra motorbåt. Detta året tar man VVF, Motorkunskap och Nattnavigering.

Ex på en dag:
05.30 Väckning
05.35 Löpning 5 km, och  ”gympa passs”
06.30 Dusch
06.45 Städa logementet, bädda sängen
07.00 Frukost om städningen blev godkänd
07.45 Lektion i VVF
09.45 Fika
10.00 Samling vid båtarna
10.10 Indelad i grupper för att köra motorbåtar
12.30 Tillbaka för lunch
13.30 Tillbaka till båtarna
15.45 Tillbaka till land
16.00 Genomgång om vad vi lärt oss
17.00 Fritid
18.30 Middag
19.30 Gemensam eller fri aktivitet

En kväll spelade vi fotboll i totalt ösregn, ”lerboll”. De var väldigt kul, men här var an rädd att insulin pumpen skulle skadas, men de löste sig. Knöt in den i en påse som jag knöt fast i BH:n. Allt går att lösa.

Man får även lära sig livräddning och HRL. En dag när vi hade en övning vid kajkanten så inträffar en ”olycka” ett skådespel. De vill se hur vi reagerar efter allt man har lärt sig. En stor båt ”brinner” passagerarna ombord hoppar i vattnet, någon kan inte simma, någon är i chock, någon är aggressiv. Någon simmar tillbaka till båten, någon är kvar ombord och vågar inte hoppa för de saknar en person.

Först förstår man inte att de är ett skådespel, så några av oss blev väldigt chockade och förstelnade. Några av oss simmade ut och räddade personer och låtsades göra HRL. De var en väldigt bra övning, för att man inte helt förstod att de var ett skådespel först. Man såg hur man skulle reagera i olika situationer. Vad man faktiskt gör.

Överlevnadskurs gör man alltid efter 10 dagar på sommaren som vanligt.

Som innebär att man skall gå igenom allt man lärt sig och kunna klara sig själv, navigera själv och ta sig genom skärgården. 

Samma som tidigare, vi skall ta oss igenom allt vi lärt oss för att sedan avsluta lägret med proven för att få komma tillbaka året därpå.

Militären Kapitel 6 – Fjärde året– Ledarskapskurs – 19 år

Jag fick faktiskt lunginflammation två dagar innan jag skulle åka och kunde inte åka med.
Men man såg tydligt hur många som hoppat av. År 1 var vi ca 70 personer i vår grupp, år 2 ca 50 personer i vår grupp, år 3 ca 25 personer i vår grupp. År 4 var det ca 18 personer som var kvar i gruppen.

Skannad 28

Skannad 50

Skannad 48

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: