Fortsättning på BB och Neonatal

30/1
Ändrade doserna för diabetesen. U. kom och hälsade på. Nu är bebisen ute och jag skulle börja pumpa mjölk till hans sond. Så alla doser skall ställas om.
Ifrån 28 Toujeo till 4 Toujeo, långtidsverkande.
Ifrån 6 Fiasp till 1 enhet Fiasp, till måltiderna.

Jag fick testa att amma, och mysa med bebisen hela dagen. Men han sondmatades framförallt, min amning var mer bara för att han skall förstå att de också är mat.  Sköterskorna sa att i vanliga fall så gör prematurer 1 framsteg varannan dag, men denna lilla starka gosse gjorde 1-2 framsteg / dag. Så de trodde vi skulle komma hem snabbt.
Blodsockret blev bättre och bättre och han ammade bättre och bättre för var dag. Så nästan en slang togs bort/dag.

 Så fel det kan bli
02.00 – Denna natten så var jag jätte låg och fick inte upp mitt socker. Jag ringde på den röda knappen och bad dem göra två mackor och ge mig nyponsoppa. De kom direkt. De gick en timma och mitt socker gick bara ned. Så ringer jag på den röda knappen igen. Jag säger bestämt till barnmorskan att de får koppla ut glukosen för jag får inte upp mitt socker. HELT FEL!!! Att ingen reagerade. De skulle ju höja glukosen!! Barnmorskan kopplar ut den.

På morgonen kl 07.00 säger jag till A. vad jag gjort under natten som om jag var jätte smart och A. blir jätte arg och säger, ”men de är ju helt fel. De skulle ju höja glukosen, INTE koppla ur den.” Vet inte, men ingen tänkte där kl 02.30 på natten eller så lät jag så bestämd att det lät rätt.

31/1
Jag hade svårt att gå, åkte rullstol ned till Neonatal. De var så jobbigt att vi bodde på BB och han bodde på neonatal. Samtidigt som vi fick sova de två första nätterna utan att gå upp varannan timme. De var både för och nackdelar med det. Men vi var hos honom nästan hela dagarna. Vi gick bara upp till BB för att äta och sova och för att jag skulle få min medicin.

Eftersom vår natt var lite kuse och jag var dålig när vi startade att vara föräldrar glömde de bort vår silverbricka som nyblivna föräldrar får. Så vi bad om att få det den 31/1 istället. De fick vi och tog med det ned till Neonatal och åt tillsammans med vår lille son och firade lyckan! Tack BB.

98deb25d-93b9-4547-81df-6baf9d705a63 (1)

BB var helt fantastiska, trots att man träffade nya barnmorskor varje dag så tyckte jag att vi blev väldigt bra omhändertagna och bemötta. De svarade på alla frågor och de kom och skojade med oss.

Vi fick även besök av mormor och morfar 2 gånger under tiden på neonatal. De va supermysigt!

1/2
Skrivs vi ut ifrån BB och får flytta ned till ett familjerum på Neonatal. De sa att de vill inte skriva ut personer med diabetes förtidigt, men tror inte vi såg sjuka ut, därför checkade de ut oss ifrån BB tror vi. Alla såg helt deppiga ut, medans vi åkte runt med rullstol i full fart, hejade på alla och är allmänt glada! Vi har ju blivit föräldrar. Så vi spred nog glädje över hela BB.
Glukosen togs bort på mig och även på gossen. Han hade nu 5.0 i blodsockret, då var mamma nöjd. Nu var det bara sonden vi skulle bli av med. Amningen skulle komma igång ordentligt.
Han åt mer och mer, men jag var hela tiden stressad att han inte fick tillräckligt med mat.

Eftersom det var fredag så åkte A. och köpte sushi och lite bubbel för att fira vår lilla son och för att det var fredag. En super mysig kväll på neonatal.
Eftersom jag ammade mer och mer så ändrade vi doserna.
Toujeo 7 enheter, långtidvärkande.
Fiasp 2 enheter till måltiderna.
0 enheter till mellanmålen.
Jag hade ett medelvärde på 10 i blodsocker. U. min diabetessköterska, man måste lära sig att äta och amma samtidigt när man har diabetes.

2/2
Nu skulle vi enbart öva på att amma ifrån lunchtiden, sonden plockades bort efter middagen.
Mjölkproduktionen är på topp hos mig, de bara flödar mjölk. Så jag valde även att donera mjölk till Östra sjukhuset. Ändå var jag stressad över att han inte åt tillräckligt. Jag ville att de skulle ta blodsocker på honom och väga honom hela tiden. Nu har man blivit mamma och oron kommer över en hela tiden.
Ändrade enheter till;
Toujeo 8 enheter, långtidvärkande.
Fiasp 3 enheter till måltiderna.
1 enheter till mellanmålen
Jag hade ett medelvärde på 8 i blodsocker.

På kvällen beställde vi ifrån pizzaonline direkt till dörren på Förlossningen! Så bra!

Utskrivna 4/2
E. min läkare som gjorde snittet tog en titt på R:et innan vi åkte hem. Hon förklarade också att hon fick göra ett längre snitt för idag så skär man bara genom 4 lager och sista lagret som är muskler sliter man isär för en bättre läkning. Men jag var så muskulös sa hon så hon hade svårt att dra isär musklerna så operationen såg nog mer brutal ut än vad den var och snittet är lite längre på vänster sida.

När man skall åka hem tror jag alla föräldrar har samma känsla, när skall jag lämna tillbaka barnet. Eller får jag ta med honom hem?!?!

” Vi åker hem nu” ingen stoppar en. Så då åkte vi hem.

När de tog hans sista blodsocker innan utcheckning var det 3.2, men i min värd är det lågt, men läkarn tyckte det var okej att skicka hem honom på. Jag kände mer att de behövde hans plats på Neonatal. Så stressen hemma om att han måste äta gjorde nog också att min mjölk inte helt rann till. Jag var så stressad de fösta dagarna att han inte åt tillräckligt och var låg i sockret.

Att komma hem
Hickan är på samma tider som i magen hos lille gossen, kl 09.00 / 11.00 / 21.00 /23.00. De är samma person som låg i min mage som ligger här bredvid oss i sängen. Så galet.

G6 slutade fungera på söndagen 3/2 innan vi skulle åka hem. U. min diabetessköterska kom upp med en som jag kunde låna. Men ändå fick vi det inteatt fungera. Så tänkte vi att de kan vara för att vi är på Neonatal, med massa maskiner som stör. Men när vi kom hem funkade den ändå inte.

Fick ringa till Nordicinfu Care, så skulle de skicka en ny, fick en ny först på torsdag, så det blev många blodsocker. Så typiskt när jag ville att U. skulle se mina värden och hjälpa mig ställa in dem. När de väl fungerade såg mina värden ut såhär.

IMG_9477

IMG_9485

IMG_9513

21/2
Nu har han/gossebarnet kommit in i amningen och går upp i vikt. Han ammar på samma tider och han ammar på bra, men ändå får vi inte till mitt blodsocker.

Så här ser mina doser ut nu;
Toujeo 12 enheter, långtidvärkande.
Fiasp 5 enheter till frukost, 3 till lunch och 3 till middag.
2 enheter till mellanmålen.
Jag hade ett medelvärde på 11 i blodsocker.

U.diabetessköterskan ringer mig nästan varje dag för att stämma av vad jag skall göra.
Hon skall ha en guldmedalj för sitt engagemang!

IMG_9576

IMG_9603

Nu äntligen har jag lyckats med blodsockret. Jag har bakat ett omega3 bröd och gossebarnet äter på jämna tider och liknande mängd varje gång. Äntligen.

24/2

IMG_9666

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: