Träning – Tough Viking – 2013

Nu kommer jag att skriva mycket om olika träningstips och vad jag har gjort.
Tänkte gå igenom hur jag har tränat inför olika lopp, kontrollen av blodsockret, insulinet och maten.

Tough Viking – 2013

Vi var 4 stycken som skulle springa som ett lag. Vi tränade aldrig tillsammans inför, men uppdaterade varandra om hur vi tränade. Jag fokuserade mycket på intervallträning, på mitt gym har vi ribbor i taket, ”monkey bars” som jag tränade på, men också stort fokus på lösa vikter. Att man gjorde fler i antal och tyngre för varje gång. Att jag åt mer och mer för varje träningspass som var ca 1 ½ h långt. Men jag gjorde passen helt själv. Ibland hängde jag med på Body Pump eller på Cirkel Fys. Blodsockret hade jag alltid runt 10.0-12.0. Frukt, framförallt banan med mig och alltid massa vatten och dextrosol. Jag tog alltid blodsocker innan, under och efter för att se om jag kunde hålla samma blodsocker som jag startade på och avslutade på samma nivå. Oftast låg jag lite lägre efter ett träningspass, såsom 8.0-10.0, men inte att man hamnade nere på 3.5-4.0. Det hände såklart, men om man äter banenen under passet brukar de hålla sig.

Jag tränade oftast kl 18.00. Kl 17.15 åt jag alltid en smörgås, grovt bröd med både ost och skinka, gärna en yoggi till. Direkt efter träningen åt jag alltid en yoggi och ett äpple. Sedan middag när jag kom hem vid 20.30.

Jag tränade såhär i ca 4 månader inför loppet, 2-3 dagar i veckan.

De kvällar som jag inte tränade på ät jag sällan kolhydrater till middag, men när jag har tränat åt jag alltid mycket pasta eller ris till middag. För då håller sig även blodsockret bra under natten.

Under själva loppet:
Jag tar blodsocker alltid minst 5 h innan ett lopp och kontinuerligt varje halvtimma för att se om de går upp eller ned. Att man håller sig så stabilt som möjligt. Börjar man kolla 5 h innan hinner man se till att de blir stabilt. Tycker jag.

Vi skulle starta kl 11.30.
Kl 08.30; frukosten bestod av tagatelli med tomatsås, ett glas mjölk och en grov macka med skinka. Kl 10.00 en yoggi och en banan kl 11.00. Jag ser till att starta på 10.0-11.0 i blodsockret.

Loppet gick bra, vi kom in tillsammans i mål. De var ett roligt lopp, men inte så tungt som jag trodde att de skulle vara när man har diabetes. De är mycket pauser, då man fick stå i kö till stationer. Hindren var svåra och tunga, men där handlade det om vilken muskulatur man hade, inte om jag hade diabetes eller ej.

I min värld, inget utmanande lopp, men ett roligt lopp man kan springa med vänner.

Jag hade en magväska med mitt körkort, kontanter om jag måste köpa något, dextrosol, insulinspruta, nålar, blodockermätare i en plastpåse, russin, GlucoGel & plåster. Eftersom allt blev blött under loppet. Så måste du paketera de ömtåliga i plastpåsar.

10152044_10152410918155972_405907260571827115_n

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: