2020 – vad skall man säga

Ett kämpigt år för alla med pandemin på många sett och vis. Jag skulle sammanfatta vårt liv som en berg och dalbana under 2020, därav att det varit ganska lugnt med inlägg. Jag fick nu en nytändning på bloggande och kör igång nu igen.

2020, vi började bra med en resa till Argentina, hälsade på vänner och familjen och bara njöt, i en då vit zoon ifrån covid-19. Vidare åkte vi på bröllop i Finland som var en otroligt intressant händelse! Det var ett av de vackraste bröllop jag varit på, så mycket snö och så mycket finskt det kan bli. Vargtass som drink och allt därefter. Rengryta, skotertur för bröllopsparet och enormt massa snö.
Inte lika uppskattat med så mycket snö för Ragnar som just hade kommit hem ifrån ett 30 grader varmt Argentina, men det blev bara till att vänja sig. Vi bodde även i en iglo, ihop om att få se norrsken, men det var snöstorm.

Sedan var det dags att börja arbeta igen för mig. Jag hann vara på kontoret i 4 dagar, det blev till att undvika covid-19, så vi flyttade ut till landet, där vi isolerade oss. Jag arbetade hemifrån och sambon var pappaledig, så livspusslet löste sig rätt bra. Men blodsockret blev som en nöjespark. Oron av viruset och oron av arbetet påverkade blodsockret enormt mycket. Så fort någon var snorig fick jag panik i början och det avspeglade sig på blodsockret.

Vi njöt dock av att bo i stugan lite isolerat, plantera, kratta löv och bara njöt av livet, vi åkte till Nordkoster och campade. Som också var en utmaning i sig för diabetesen. Det blev att ta blodsocker på traditionellt vis då vi inte hade så mycket batteri i telefon och kunde ha G6 igång. Det var grillkorv, pasta och ketchup i 5 dagar. Vi vandrade långt varje dag, men vi lade oss tidigt och fick vårt sömnbehov tillbaka i vårt lilla tält.

Arbetsmässigt, så dog väldigt snabbt eventbranschen, nästan först av alla arbeten, vi lyckades göra en del digitala saker, men när vi inte behövdes fysiskt på plats längre så fanns det inga arbeten kvar. Så jag fick tyvärr gå.

Att börja söka arbete var segt. När arbetsförmedlingen sa att det är ca 100 personer med liknande bakgrund som dig och ca 1-3 arbeten ute i veckan att söka, så kommer det bli en tuff höst. När jag sökte ett arbete som jag kände mig överkvalificerad till och en tidigare chef till mig fick positionen, då kände jag ganska direkt att det är dags att göra något annat för en stund. Jag kan inte vänta på bättre tider.
Jag började söka utbildningar samtidigt som jag sökte enormt många arbeten.

Skola om mig?! Vad vill jag bli när jag blir stor? Vad har jag för erfarenhet jag kan ta in i ett nytt arbete eller utbildning. Snabbt fattade jag beslutet att läsa till HR-Koordinatordistansutbildningar.se. Det var smidigt, tills jag skulle börja söka min praktik. Ja, det finns inte många företag som är på sin arbetsplats just nu, enormt många branscher arbetar hemifrån, speciellt HR chefer och koordinatorer. Så ja, den utbildningen blir inte klar för än folk går tillbaka till sina arbetsplatser och det verkar inte ske inom kort. Så jag lade den utbildningen lite på paus, den får bli klar till sommaren istället.

Ännu en gång, vad vill jag bli när jag blir stor? Hmmm
Vad gillar jag? Vilken miljö trivs jag i? Vill jag ha kollegor? Vill jag stå i centrum? Så många frågor som ledde till ett yrke jag haft som dröm som liten. LÄRARE!
Jag skall bli lärare! Vilken årskull skulle jag kunna forma och undervisa i?
Jag anser att Förskoleklass till åk 3 eller gymnasielärare, är de åldrarna som jag kommer att göra mest nytta! Så Förskoleklass- åk 3 fick det bli, jag sökte och kom in lagom till våren 2021!

2020 SLUT

Just ja, vi förlovade oss också! Det glömmer man ibland när pandemin tog över.

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: