Fettisdagen

2018-02-13

Jag vill flika in en arbetsdag för mig i nutiden. Alla dagar är inte lätta att styra över.

06.10 Väckarklockan ringer.
06.12 Blodsocker, dagsinsulinet  – 2,3 vaknade låg, seg och trött, men tog mig upp.
06.30 Frukost ( två knäckemackor med ost och en kopp te.) + andra spruta
07.30 på min arbetsplats, kaffe.

09.30 packa ihop mina grejer för att gå på ett möte med en ny kund. De var fettisdagen så jag hade lovat att ta med semlor. Semlor, ja de är väl inte de bästa för någon, men om man skall äta det så får man väl ändå göra det på fettisdagen. Jag köpte semlor och vi gottade oss. Eftersom jag inte talar om för kunder att jag har diabetes, så chansade jag med min spruta. Jag tog den i hissen upp till kunden. Jag hoppades på att vi skulle äta den direkt, tredje spruta.

11.30 är mötet slut och mitt blodsocker är på: 4,2
12.00 äter jag en lunch, köttfärssoppa + min fjärde spruta.
13.00 Tillbaka på kontoret för att förbereda nästa möte. 16,7, femte sprutan jag tog inte tillräckligt med insulin till semlan.

14.30 beger jag mig till nästa kund. Jag har tagit en extra spruta för att semlan ville hålla sig kvar i min kropp, men i denna stund var jag lite irriterad för att jag skulle få ta en till spruta, så beräknade nog lite för mycket. Så jag inser när jag går in till kund att jag börjar bli låg… Jag förstår inte vad kunden säger, jag tappar fokus helt och inser.. Jag måste säga något.
”Jag har diabetes, så jag skall bara ta lite dextrosol”. Kunden blev mer nyfiken än besvärad. Så jag tar mina dextrosol och mitt möte kan fortsätta.

17.15 är mötet över och vi skall på middag till en kompis. Jag hoppas på mat inom kort för jag har bara 3,8 i blodsocker.
18.00 är jag hos våra vänner. Ingen mat är påbörjad och jag måste fråga utan att vara oartig och kolla ”När tror ni de blir mat?”
Vi är inte så hungriga så vi tänkte vi köper pizza vid 20.00…
Jag sa att jag måste bara äta något till dess. Jag fick en scones. Ja inte de bästa för en diabetiker, men de är bättre än inget.

18.30 så äter jag lite scones för jag måste ha något, men tar heller ingen spruta för att jag var så låg, 2,7.
19.00 17,2 i blodsocker och vi skall äta pizza om 1 h… min sjätte spruta.
20.10 19,2 i blodsocker och pizzan serveras, men jag vet också hur krångligt de är med pizza. 5 enheter innan jag äter pizzan, 5 enheter medens jag äter pizza och 7 enheter ca 25 min efter. Men fick idag börja på 10 enheter (sjunde sprutan), sedan 5 enheter till (åttonde sprutan) och sedan 7 enheter till (nionde sprutan).
21.30 Men ändå hamnade mitt blodsocker på 23,3. Så jag tar en tionde spruta.

Man är inte perfekt! De som är jobbigt är att man skäms alltid över att ens blodsocker blir som de blir och alla andra skall alltid påpeka det och veta bättre än en.

Men de är för en själv man gör det, inte för någon annan!!!

22.00 Hemma igen, nattsprutan (elfte sprutan) + en spruta till pga av att pizzan sitter kvar så länge, hade 22,1 i blodsocker och tar nu min tolfte spruta på denna dagen.
01.30 låg jag fortfarande på 15,2 och jag tar 3 enheter till (trettonde sprutan).

06.10 Vaknar jag på 5,5. En ny dag börjar!

Jag undviker pizza och äter de sällan. Men ibland måste man få..
Mina största fiender är pizza & potatismos. De är svårt att styra dem tycker jag själv, även efter 21 år med diabetes.

semla_0

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: