Min arbetsplats 2018

Jag arbetar med event, de innebär alla typer och slags genomförande skapar jag och genomför. De kan vara allt ifrån utbildning av hur man serverar öl, bygga monter, servera öl, festivaler, bemanning. Allt inom event helt enkelt.

Nu i april så planerade jag och min kollega ett event som var på Åre Session. Alla idéer skulle sättas, planering av inköp, byggnation, logistik, bemanning, lösa problem som kan uppstå på plats. Vara så väl förberedd som möjligt.

Vi åkte en tisdag, körde 12 h i sträck och kom till Åre. Då var de mest genomgång av allt som skall göras på plats. Onsdag bygga upp olika sektioner av event på plats. Vi arbetade non stopp 08.00-02.30, små mat pauser enbart.
När jag arbetar så här så ändrar jag helt mina doser. Eftersom vi är konstant fysiskt aktiva, lyfter tungt och springer en hel del. Totalt gjorde vi 32 451 steg denna dag. Så ni förstår aktiviteten. Vi snittade ca 14-16 h / dygn i 5 dygn onsdag-söndag.

Ändringar av doser

I vanliga fall                                                    Ändrar så att de passar min arbetsdag

Morgondos: 14 enheter lantus                      10 enheter lantus

Frukost: 5+2 enheter humalog                      3 enheter humalog

Lunch: 5 enheter humalog                             2 enheter humalog

Mellanmål: 4 enheter humalog                     0 enheter humalog

Middag 5 enheter humalog                            2 enheter humalog

Eftermiddags snax 4 enheter humalog        0 enheter humalog

Nattdos 12 enheter lantus                              0 enheter lantus.

Mitt medelvärde på libren låg under denna veckan på 5,5. Blodsockret låg jämt och bra, men jag fick många känningar/låga värden trots sänkningarna av doserna.
Jag är i vanliga fall noga med att alltid ha en rutin för min sjukdoms skull när de gäller måltider, träning och insulinet.

Men i mitt arbete kan jag inte ha någon rutin, jag ändrar i princip varje vecka hur de skall se ut. Jag försöker alltid att lägga upp en genomtänkt plan gällande ändringar av doser  och måltider beroende på event och antal dagar.
Min kollegas mamma har diabetes så han har full förståelse när vi är ute på event när jag säger, ge mig 5 minuter att sitta och äta en banan. På tidigare arbetsplatser så skulle folk alltid reagera på att man sätter sig och tar en paus när de inte är ”rast” . Men de är väldigt skönt att ha en kollega som förstår och som också vet vad han skall göra om något skulle hända.

Jag älskar mitt jobb och de går att ändra sin ”rutinbox” om man planerar väl! Därför är jag också väldigt noga när de gäller eventplanering, så att jag själv kan planera, när jag kan äta, när jag kan ta insulin.

Men självklart, de blir inte alltid helt 100 % rätt. Jag tar i normala fall alltid min humalogdos 10 minuter innan lunch så att jag inte hinner få en stigning i sockret, men när jag är ute på genomförande tar jag alltid min dos efter att jag har ätit upp, ifall de kan bli avbrott i min måltid och jag måste springa iväg. Men de är så små höjningar som sker där så att de knappt är märkbart.

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: