Skiathos – Destination Manager – Kapitel 3

Nästa destination blev Skiathos, Grekland.

Jag sökte en personalchefs position, men fick Destinations Manager med 5 guider under mig. Min tanke var att detta kan bli en stor utmaning, men väldigt lärorikt så jag tackade ja.

Innan vi skulle resa hem ifrån Egypten så fick vi informationen om att en vulkan har brutit ut på Island. Vi skulle informera alla gästerna om att allt är i sin ordning och vi återkommer med mer information. Vi var 6 guider som flög iväg på de första flyget som gick till Köpenhamn. Vi var dessutom det sista flyget som fick landa i Köpenhamn och Europa, sedan stängdes alla ankomster och depaturs.
Våra gäster som vi kört med bussen till flygplatsen i Hurghada, fick en hel annan resa hem. De landade på Kreta, båt över till Italien och sedan flyga eller buss hem till Scandinavium.

Inom resebranschen kan allt hända. Men detta betydde också att när jag kom hem så hade jag bara 5 dagar hemma att packa om och hämta ny medicin på apoteket till diabetesen.

Men mina flyg till Skiathos blev inställt X antal gånger pga av vulkanen, efter mycket om och men planerades de bussresor med alla guider ifrån Scandinavium ned till Europa. Vi var tvungna att komma på plats.
Men efter 14 dagar så fick jag ett flyg som gick ned till Skiathos och jag kom på plats. I början på april. Kallt och regnigt.

Jag kom till ett kontor som skulle startas upp, piffas till och göras i ordning. Första guiderna kom sista veckan i april. Då kom 4 av 5 guider på plats. Vi startade upp destinationen, gick igenom alla hotell, ordnade scheman för hotellservice, åkte på alla utflykter för att se vad vi skall ha för utbud på plats, och helt enkelt vara redo för första flyget som anlände.

Första ankomsten, vi hade haft ett fruktansvärt regnoväder som gjort att restauranger på ”storgatan” i stan hade förlorat bord och stolar som åkt ned i hamnen, även scootrar och bilar hade åkt med i regnet. De var ca 50 cm vatten i stan.

Självklart hade vi även en mur som rasade rätt ned i en pool på ett hotell så att de blev som en enorm våg in i hotellet och hotellet måste renoveras. Natten innan första ankomsten. Alla gäster fick ersättningshotell, men bra start på destinationen.

Detta var en av mina bästa säsonger, men en av mina tyngsta destinationer. Att styra en hel destination och dessutom när guider inte alltid heller är tillfredsställda, de är inte bara gäster som är missnöjda. Så blev detta kanske lite för stort, hade behövt en personalchef också på plats. Tyvärr hade man inte den tiden man önskade till guiderna.

Men långa dagar och nätter, ingen vila ingen ro så valde jag efter denna destinationen att ta en paus. Dels att mitt blodsocker och mitt Hba1C hade höjt ifrån 6,2 till 7,4 pga stress, dålig sömn, dåliga dryckes och matvanor.

Ett svårt liv att kombinera med ständiga blodsocker, sprutor, för varmt för insulinet. Även då de kändes tungt ibland, så bet man ihop! Jag körde destinationen ut.

Jag kom hem med sista flyget ifrån Skiathos i mitten på september. Jag fick vila hemma och försöka att få kontroll på mitt blodsocker och skaffade bättre matvanor.

Nu var de andra äventyr som väntade.

IMG_2267

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: