Triathlon

Den 4/8 skall jag göra mig mitt livs första Triathlon.

400 meter simning, 4 mil cykling och 8 km löpning. Min träning dit har varit att fokusera på de olika sporterna separat, men lite längre än vad man skall göra. Så jag har tränat 1200 meter simning, 4 mil cykling och 1 mil löpning när jag tränar, men inget tillsammans.

Så detta blir en stor utmaning på lördag.

Denna sommaren har varit så varm dessutom så man har inte orkat gå till gymmet eller träna ute inför. Jag har inget krav på någon tid, bara att jag kommer igenom.

Så får vi se vad blodsockret säger.

Jag återkommer med utvärdering!

shutterstock_233967895-Triathlon-1920x480

 

Resultat

Jag tog 8 enheter lantus istället för 12 enheter på morgonen, men även senare på kvällen efter loppet.

Jag låg under förmiddagen på 8,5 ca hela dagen. Åt lunch ca 12.30, för att vara redo vid start kl 14.00. Lunchen innehöll två smörgåsar + en yoggie.
Frukosten var yogurt och musli + 2 smörgåsar, Pågen och vatten med resorb.

När jag startar sådana lopp vill jag alltid ligga på 12.5 i blodsocker, för man gör av med massa energi.

Efter simningen hade jag lite mjölksyra i benen, för de var en hysteri att simma, alla simmade på varandra. Sedan på med cykelkläder och iväg. Cyklade 3 mil på ca 1 h 30 min, de var sjukt varmt. Stannade och tog blodsocker var 15 minut. Låg på mellan 8,2 till 11,1.

Sedan var de dags för löpningen, byta om och starta på nytt. Jag började med kramp i båda låren efter 1 km. Men hade mina salta lakritsar som jag åt och drack vatten och såg bara till att krampen skulle bort. Den försvann så fort jag sprang, så gå var inte ett alternativ.

Joggade igenom hela loppet och var i mål på 2 h och 42 minuter.

Jag var så nöjd och glad.

Detta var ett perfekt lopp att testa vad man kan göra med sin diabetes. Inget blodigt allvar, bara se till att allt funkar och går bra. Perfekt distanser.

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: