Att vara mamma med Diabetes typ 1 – ”Super mama” 7

Följ min blogg via Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

Att tappa kontrollen
Att få kontroll på blodsockret efter en ”perfekt” graviditet så gott som perfekt, så känns allt som ett misslyckande. Hur jag än äter, hur jag än tränar så tappar jag kontrollen. Man säger att man har gröt i hjärnan när man ammar, de har man verkligen. Ibland har jag faktiskt glömt sprutan till maten. De brukar aldrig hända. Ibland känns det som hur mycket man än anstränger sig, så är det ett lite bukspottkörtel troll som sitter och jävlas med en. Livet är inte en dans på rosor. Som tur får jag vakna till världens vackraste leende ifrån Lillen. Då glömmer man att kurvan ser ut som Anderna. Dock mellan 05.15-06.30, men de är värt det.

IMG_5575

IMG_5350Dubbla linser
Snacka om trött mamma, tydligen så somnade jag med mina linser på en fredag… Satte in nya på morgonen, lördag, söndag och måndag var jag orolig för migrän, dålig syn, många tankar kom upp, men när jag skall lägga mig på måndag kväll och tar ut linserna, så sitter två linser ihop i båda ögonen. Hur kunde de ske i så många dagar. Att jag inte fick ut den andra efter en dag?! Men då kände man sig trött. Lika trött som när man letar efter sin telefon och man försöker komma ihåg vart man kan ha lagt den.. Ger upp och går och äter något, då ligger mobilen i kylskåpet…. SAY NO MORE…

Rulla in honom som en chorizo
Lillen är ju en sprallig liten galning som är överallt och ingenstans. Men har hittat på ett knep nu när han skall somna, eftersom det inte är hans favorit gren. Så rullar jag in honom tajt som en chorizo, det är inte så uppskattat i början, men han lugnar sig och somnar bra. Så det är något som jag fortsätter med.

Äta ikapp sin sömn
Man får väl inte klaga eftersom alla går igenom samma trötthet när man är mamma, men jag har kommit på något som funkar bra. Lillen sover inte direkt som en ängel precis, men några korta kvarter här och där, bland en hel timma. Natten är lite olika, men ibland träffar man inte folk för man har ingen energi. Då har jag märkt att man kan äta ikapp sin sömn. Bra mat, med en blandning av allt, kolhydrater, protein, sallad och grönsaker gör att man får energi, även något sött till kaffet är bra, men inte för mycket. Lagom mängd av allt, men att man äter typ 6-7 gånger per dag. Frukost, fika, lunch, fika, fika, middag, fika. Jag känner mig rätt fräsch och pigg, kanske några extra kilon, men de gör inget, jag är pigg!

Träning
Jag har försökt få igång träningen. Jag går i crawl kurs på måndag kväll, barnvagnspromenad på onsdagar och så klart mina dagliga promenader som vanligt. Barnvagnspromenaden är något som Göteborgs Stad genomför gratis i samarbete med Hälso Lots & Närhälsan. De är super bra! Man har träningsvärk efter! Backträning, armhävningar, rumpa, mage, hela kroppen går man igenom.

Författare: vagautmanadiabetes

Ida Kristoffersson heter jag och är född och uppvuxen på en Ö i Göteborgs Norra skärgård. Jag är 29 år och har bott lite överallt i världen, men sedan 2012 flyttade jag till Centrala Göteborg. I vår kreativa lägenhet med massa krimskrams bor min sambo A. Och vår kära katt Pantro, som så klart är svart och döpt efter ”Thunder Cats”. Idén till Våga Utmana Diabetes Jag har tänkt skriva en bok många gånger, men de blir aldrig av så då prövar jag på bloggvärlden. Jag har haft Diabetes typ 1 sedan jag var 9 år gamla, jag firade 20 år med min sjukdom 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: